Taxi opleiding

Taxi opleiding

Komt u graag in contact met mensen? En bent u graag op de weg? Dan is de taxi opleiding van Taxiopleiding.nl zeker iets voor u! Met deze opleiding wordt u goed voorbereid om te kunnen gaan werken als taxichauffeur. Dit brengt veel voordelen met zich mee, zo kunt u ervoor kiezen om uw eigen werkuren in te plannen. 

Naast dat bent u ook vaker buiten en komt u in contact met veel leuke mensen. Als u ervoor kiest om taxichauffeur te worden is het eigenlijk noodzakelijk dat u een opleiding volgt.
Dit komt door de strenge regels waaraan u moet voldoen en het examen dat afgelegd moet worden bij het CBR. Om dit te kunnen halen heeft u de bevoegde kennis nodig, deze leert u dan bij de beste taxi opleider van Nederland: Taxiopleiding.nl. Ook heeft u een chauffeurspas nodig. 

Inhoud taxi opleiding 

Het doel van de opleiding is om zoveel mogelijk kennis te vergaren om te kunnen slagen voor het examen. Tijdens de cursus van Taxiopleiding.nl krijgt u voldoende mogelijkheden  om dit te doen, zowel in de vorm van theoretische kennis als de praktijkopdrachten. De inhoud is er op gericht om u een vaardige beroepschauffeur te maken. Dat is nodig omdat u tijdens de werkzaamheden met verschillende aspecten rekening moet houden. 

 

Dit komt omdat u in de werkelijkheid tegen verschillende problemen zou kunnen aanlopen. Zo moet u bijvoorbeeld weten wat u moet doen als uw auto een foutmelding aangeeft. Ook moet u weten wat de beste en snelste route is naar de eindbestemming. Het kan ook voorkomen dat uw klant niet tevreden is met de rit, en hoe u hiermee zou moeten omgaan. Dit komt allemaal te pas tijdens de opleiding.

Taxi opleiding theorie en praktijk 

De taxi opleiding is een mix van theorie en praktijk. Hoewel het vooral praktisch werk is, is het erg van belang dat u het theoretische gedeelte goed kent. Deze theorie leert u tijdens de cursussen van Taxiopleiding.nl. Hetgeen dat u gaat leren is erg breed, vooral omdat er een aantal punten bij komen kijken tijdens het opleiden van een taxichauffeur. Sociale aspecten, rijvaardigheden en nog veel meer. U zult veel in aanraking komen met diverse mensen die allemaal hun eigen wensen hebben. Het is dan de taak aan u om hen zo goed mogelijk te bedienen. 

Rijden zonder chauffeurspas 

Wat zou er gebeuren als u gaat autorijden zonder een chauffeurspas? Wij hebben het antwoord. Als er passagiers vervoert worden die betalen voor de rit moet er altijd een geldige chauffeurspas aanwezig zijn. Als het voorkomt dat er wordt gereden zonder een chauffeurspas kan er een flinke boete uitgeschreven worden. De boete kan wel oplopen tot 500 euro. Als u wel in het bezit bent van de pas, maar deze niet tijdens een controle bij u heeft kunt u daar een boete van 400 euro voor krijgen.

Werken als taxichauffeur

Om als taxichauffeur te kunnen werken moet u in bezit zijn van een aantal dingen. Ten eerste, moet de auto goedgekeurd zijn en er moet een boordcomputer geïnstalleerd zijn. Als de auto eenmaal goedgekeurd is krijgt u een blauw kenteken, dit kenteken is alleen bedoeld voor taxi's. Naast de theorie, rijbewijs en verklaringen moet u ook aangesloten zijn bij een taxibedrijf of zelf ingeschreven staan bij het KVK. Als u eenmaal deze punten heeft doorlopen, kunt u officieel gaan werken als beroepschauffeur. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan werken als privechauffeur voor zakenmensen, maar ook het vervoeren van geneesmiddelen van distributiecentra naar apothekers. 

Contact

Bent u er helemaal klaar voor om uw chauffeurspas te behalen, maar heeft u nog een aantal vragen? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. U kunt uw vragen mailen naar info@taxiopleiding.nl of bel naar 020 411 23 46. Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom bij onze vestiging. Adres: Burgemeester van Leeuwenlaan 7, 1064 KJ Amsterdam. Wilt u op de hoogte blijven van ons? Dan kunt u ons volgen op Facebook