Chauffeurspas

Wat is een chauffeurspas? 

Een chauffeurspas oftewel een taxipas heeft u nodig om als taxichauffeur te kunnen werken. Deze pas heeft u nodig om te kunnen rijden als beroepschauffeur. Zonder deze pas mag u geen mensen vervoeren tegen vergoeding. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het taxibedrijf Uber. Als u bijvoorbeeld wilt gaan werken voor Uber moet u zichzelf in feiten omscholen tot een taxichauffeur. Het is dus van groot belang dat u de chauffeurspas haalt voordat u ergens gaat werken betreft het vervoeren van anderen. Wilt u ook de chauffeurspas halen? Dat kan met de taxi opleidingen van Taxiopleiding.nl. 

Chauffeurspas halen

U heeft besloten dat u taxichauffeur wilt worden en wilt gaan rijden voor een taxibedrijf of misschien voor uzelf, maar weet u niet waar u moet beginnen? Taxiopleiding.nl helpt u graag! Voordat u aan de slag kunt gaan als beroepschauffeur moet u een chauffeurspas halen. Om deze te kunnen halen moet in bezit zijn van een rijbewijs B. Bent u dat niet? Dan moet u eerst een rijbewijs B halen voordat u een chauffeurspas kunt halen. 

 

Verder heeft u een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig (deze kan worden aangevraagd nadat u uw chauffeurskaart heeft gehaald). Als u een VOG wilt aanvragen mag u geen strafblad hebben, heeft u dat wel? Dan komt u hier niet voor in aanmerking. Als laatste heeft u een geneeskundige verklaring nodig. Om de geneeskundige verklaring te ontvangen moet u medisch gekeurd worden. Om zo eventuele gezondheidsrisico's te voorkomen. 

Rijden zonder chauffeurspas 

Wat zou er gebeuren als u gaat autorijden zonder een chauffeurspas? Wij hebben het antwoord. Als er passagiers vervoert worden die betalen voor de rit moet er altijd een geldige chauffeurspas aanwezig zijn. Als het voorkomt dat er wordt gereden zonder een chauffeurspas kan er een flinke boete uitgeschreven worden. De boete kan wel oplopen tot 500 euro. Als u wel in het bezit bent van de pas, maar deze niet tijdens een controle bij u heeft kunt u daar een boete van 400 euro voor krijgen.

Werken als taxichauffeur

Om als taxichauffeur te kunnen werken moet u in bezit zijn van een aantal dingen. Ten eerste, moet de auto goedgekeurd zijn en er moet een boordcomputer geïnstalleerd zijn. Als de auto eenmaal goedgekeurd is krijgt u een blauw kenteken, dit kenteken is alleen bedoeld voor taxi's. Naast de theorie, rijbewijs en verklaringen moet u ook aangesloten zijn bij een taxibedrijf of zelf ingeschreven staan bij het KVK. Als u eenmaal deze punten heeft doorlopen, kunt u officieel gaan werken als beroepschauffeur. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan werken als privechauffeur voor zakenmensen, maar ook het vervoeren van geneesmiddelen van distributiecentra naar apothekers. 

  

Contact

Bent u er helemaal klaar voor om uw chauffeurspas te behalen, maar heeft u nog een aantal vragen? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. U kunt uw vragen mailen naar info@taxiopleiding.nl of bel naar 020 411 23 46. Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom bij onze vestiging. Adres: Burgemeester van Leeuwenlaan 7, 1064 KJ Amsterdam. Wilt u op de hoogte blijven van ons? Dan kunt u ons volgen op Facebook